Exclusive EvaGreenWeb.com Q&A with Joy Green (Swedish Translation)

Att driva en vingård är inget skämt, specielt inte under skörde sesången. Hur ser en normal dag ut för dig?

Det är en blandning av positiv adrenalin och stress på samma gång, speciellt dagarna innan skörden. När vi väl börjar så är det lite som ett maraton, du sänker huvudet och sätter ingång att arbeta!! Vin som ni vet är ett levande ting. Varje skörd är som att ha en nyfödd. Den är skör och underbar. redan i sitt första steg visar den redan sin karaktär och nyanser. Det är verkligen en spännande period på året.

Ingen dag är den andra lik faktist. Vi alla går upp relativt tidigt på morgonen. Niccolò åker iväg till sitt jobb som direktör på en annan vingård och kordinerar arbetet och leveranser av vindruvor. Jag förbereder barnen för att åka till skolan och sedan förbereder jag allt för vintillverkningen. Under skörden vet vi när vi går upp och börjar jobba men vi har ingen aning om när vi går hem för dagen..
 
 
Skådespeleri finns i ditt DNA. Din moster Marika, mamma Marlène och så klart din tvillingsyster Eva, är alla skådespelare. Tänkte du någonting på skådespeleri innan du bestämde dig för att studera på Företags skola? Vilka uppträdande från Marika, Marlène och Eva är dina favoriter?

Det var aldrig min grej, Jag föredrog att vara på andra sidan utan skärmen. Jag vet inte om folk förstår vilka uppoffringar man behöver göra, det är nästan omöjligt att skaffa en familj eller leva ett normalt liv. Om du verkligen drömmer om att bli skådespelare så kan du jaga den drömmen annars bör man hitta något annat. Det var helt enkelt inte min dröm.

Och gällande min familjs presterande, Då skulle jag säga att från Marika så är det “Hanna en mer”. Det är verkligen en film som tog mig med storm. Jag var ung när den kom ut men jag minns den så väl. Budskapet var väldigt tufft. Min mor’s bästa är “Le passager de la pluie” (Passageraren i regnet) men jag älskade också “Nous ne vieillirons pas ensemble”, väldigt speciell typ utav film. Hon var naturbegåvad, så instinktiv och visuell..Jag kollade på hennes uppträdande helt fascinerande. Eva’s presterande i Miss Peregrine är defenitivt en av mina favoriter, men också Penny Dreadful var helt underbar. Hon är som en chameleont, går från att vara en häxa till en prinsessa och från en trapezist till en austronaut. Jag har ingen aning om hur hon gör det!!

Det är nog en till sak mer än skådespeleri som drar samman familjen, och det är arbetsmoral. Det inkluderar vår far och mig själv. Det var väldigt klart i vår uppväxt att utan hårt arbete så kommer vi inte uppnå något i livet.
 
 
Som en fin vin, din relation med din syster har blivit bättre med tiden. Vad är ditt bästa minne med henne som barn samt nu när ni är vuxna?

Vi båda har en start karaktär och kanske våran överdrivna ärlighet mot varanda har skapat lite missförstånd i det förflutna. I verkligheten har det fundamentala alltid funnits där. Eva och jag har alltid varit lite okonventionella på ett speciellt sätt. Med mognaden har vi båda förstått att vi verkligen kan lita på varandra och se på saker och ting på ett annat sätt. Jag antar att det är det som menas med att man har vuxit upp, eller? Vi gjorde mycket löjliga saker som barn, till exempel en sak som är väldigt minnesvärd. Eva och jag bestämde oss att klä på oss våran mor’s kläder bakom hennes rygg. Du skulle ha sett hennes ansikte när hon såg oss som 6 åringar med hennes kläder på sig. Glad är nog inte rätt ord att beskriva hennes min! Men senare så blev hon road och hjälpte oss att sminka oss och tog ett foto.
 
 
Eva berättade nyligen att du och barnen hade besökt henne på instpelningen till DUMBO där de blev överaskade att se henne i en dräkt. Hur är “Moster Eva” med pojkarna?

Hon är fantastisk, Barnen avgudar henne. Eva skulle kunna vart en psykolog, Hon förstår direkt vad för slags uppmärksamhet barnen behöver vid alla tillfällen och vet exakt hur hon ska handskas med det utan tappa lugnet när hon förklarar något för dom. Hon har oftast vuxna conversationer med olika ämnen. Hon lyssnar på musik med dom eller till och med leker dinosaurier.. Hon är verkligen en bra moster!
 
 
Du namngav din senaste utgåva, Le Crocine Cuvée Eva, efter din syster. Hur kommer det sig? och hur mycket utav Eva finns i Cuvée Eva? Och hur reagerade Eva när hon fick reda på att du döpt din senaste vin efter henne?

Resultatet från denna organiska vingården överraskade oss för sin unika personlighet. Det är precis den typen av vin som Eva gillar, det var nästan bevis för att den skulle bära hennes namn. Eva var väldigt positiv om idén, hon är väldig entusiastisk när det gäller vin. Hon har sin egen kvalitéts standard och är bryr sig inte om hur kända viner är. Hon är verkligen inte någon som skulle kunna kallas för vin snobb, men en vinälskare.
 
 
Din man Niccolò är en medlem i den legendariska Antinori vinfamiljen, det verkade omöjligt för honom att inte gå med i familjens företag, varje vinproducerare har en historia. Hur kommer det sig att ni började med vintillverkning?

Det är lite komiskt för jag drack inte en droppe vin innan vi träffades. Sedan dess har jag böjat.. Vin är en del av Niccolò’s DNA utav självklara anledningar, trots att han började med vin senare i sitt liv. Han bokstavligen drömmer, tänker och läser vin. Det är nästan som en besatthet… Och även när vi reser handlar allt om viner…och mat. Våran passion växte stadigt med kunskapen och att vi är väldigt noga med allt vi gör. Första projektet kom utav nyfikenhet och viljan av att skapa någon med våra egna händer och själ. Det är lite skillnad jämfört med allt annat som skapas i den moderna världen idag.
 
 
Le Crocine är skapad av din delade passion för vin med Niccolò. Vad vill du att dina konsumenter, nybörjare samt vana vindrickare ska komma ihåg och uppskata din vin för? Vad gör Le Crocine viner speciella?

Om jag vore en bra säljade så skulle jag säga att vi gör vinet med mån damm och att John Travolta pressar vindruvorna, men det är inte sanningen. skämtar åsido, Vårt huvudmål är att producera viner med personlighet som reflekterar våra smaklökar. I våran syn så är vin skapat för att matcha mat, och med rätt vin så komplimenterar vinet och maten varandras smaker. Det är vårat mål! Och efter och ha sagt det så finns det många sätt att dricka vin och ofta så uppskattas vinet mer beroende på humöret och ditt sällskap. Vissa viner är gjorda för att imponera, andra mer för intellektuella som behöver ensamhet för att reflektera. I vårat fall gillar vi viner som är tilltalande och glädjande.
 
 
Din passion är att föda upp hästar och tillverka vin, De båda behöver engagemang, tålamod och ren passion. Vad är det som motiverar och insperarar dig? Och vad är mest givande av dina jobb som hästuppfödare och vintillverkare?

Motivationen är definitivt min passion. Det finns en del likheter mellan de två jobbet, men att producera vin är enligt mig mer om att kunna dela något. Första gången Niccolò och jag gjorde vin, jag tror att det var runt 2012 i vårt garage med minimal tillgång till modernare teknologi. Jag kommer ihåg att vi valde ut vindruvorna i en stor korg och rensade dom. Jag tror att min rygg fortfarande kommer ihåg det.. Ett och ett halvt år senare kom Niccolò hem med ett smakprov, det smakade underbart, jag kunde knappt tro det, jag var helt exalterad. Som en uppfödare är vår största succé när en av hästarna vi avlade fram vann det Franska Mästerskapet för unga hästar. Det var resultatet efter den andra generationen utav hästar som vi avlat fram. Det var det bästa som hänt oss under vårat livs dedikering till att avla fram banhoppare.
 
 
Konkurrensen inom vintilverkning i världen är väldigt tuff, vilken vintillverkare gillar du mest och varför? När du inte dricker din egen vin, vems eller vilket vin föredrar du att dricka då?

Det finns så många fantastiska människor, Jag vet inte hur jag ska börja. Om vi säger så här, jag beundrar tillverkare som verkligen lägger sitt hjärta och själ i vad dom gör. Det är mina favorit tillverkare. Det är lätt att kritisera en vin, Jag tycker det är mer intressant och försöka förstår vad tillverkaren har försökt att uttrycka i sitt vin. Det är lite som att kolla på konstverk. Jag har inte direkt ett favorit vin, det finns så många olika.. Just nu gillar jag verkligen att dricka Bourgogne Rouge från 2014, så fruktig och lätt. Vid speciella tillfällen en gammal Bolgheri eller Bordeaux brukar funka, men också en fin Brunello.
 
 
We har fått många frågor om hur man kan köpa ditt vin. Skulle du vilja expandera din försäljning?

Vi har en väldigt liten tillverkning som inte kommer att expandera om inte vi hittar någon intressant plats att utforska. Eftersom att vi från starten hittade entusiaster som gillade våran stil utav vin och köper allt vi producerar så har vi inte lagt någon energi på att skapa en riktig distribution. Det senaste åren, efter och ha fått så många efterfrågningar så har vi ökat våran produktion lite grann. Vi säljer inte våra viner direkt till privata personer utan endast via våra partners runt om i världen. Om folk är intresserade utav våra viner så föreslår jag att dom kontaktar oss via vår hemsida www.Lecrocine.it för att få bra svar om var våra viner är tillgängliga beroende på vilket land dom bor i. Jag hoppas att folk förstår att vi bara svarar på emails om våra viner och vår vingår och inte om Eva…
 
 
Till sist, vad är ert mål med eran vintillverkning och vad jobbar ni på att uppnå?

Vår mål är att vara 100% organiska inom kort framtid. Bekämpningsmedel hjälpte till i början att få bort olika typer av småkryp som förtörde grenarna, men jag tycker att världen har gått för långt. Vårat ansvar är att göra vin med bra kvalitét och att bevara våran underbara planet för nästa kommande generationer.
 
 
Thank you very much to Patric for the translation!